Украинските военни организираха нови провокации, за да обвинят руски военнослужещи в

...
Украинските военни организираха нови провокации, за да обвинят руски военнослужещи в
Коментари Харесай

МО на Русия: В Украйна организират нови провокации с убити цивилни

Украинските военни проведоха нови провокации, за да обвинят съветски военнослужещи в принуждение против цивилни, съобщи представителят на Министерството на защитата на русия генерал-майор Игор Конашенков, представен от РИА Новости.

" Според доказана информация вечерта на 4 април в село Мошчун, на 23 километра северозападно от Киев, военнослужещи от 72-ри украински основен център за психически интервенции организираха следващото инсценирано снимане на цивилни, за които се твърди, че са убити от насилствените дейности на съветските въоръжени сили за следващо разпространяване посредством западните медии ", сподели генерал-майорът на брифинг.

Той добави, че украинските сили за сигурност са организирали сходни събития в Суми, Конотоп и други градове.

В неделя руското Министерството на защитата назова оповестените от Киев фото- и видеоматериали, за които се твърди, че свидетелстват за закононарушенията на съветските военни в град Буча покрай Киев, " инсценировка и провокация ". От ведомството подчертаха тогава, че " за цялото време, до момента в който това населено място е било под контрола на съветската войска, нито един локален гражданин не е потърпевш от насилствени дейности ". Министерството обърна внимание, че съветските елементи изцяло са напуснали Буча на 30 март, а всички " доказателства за закононарушения " се появиха едвам на четвъртия ден, когато в града дойдоха чиновници на СБУ и представители на украинските телевизионни канали.

Освен това по думите на РИА Новости на 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук записа видеообръщение, в което удостовери, че в Буча няма съветски бойци, само че не загатна за екзекутираните поданици на града. " Всички поданици са имали опция свободно да напущат града в северна посока, никой не е блокирал изходите, " подчертаха от Министерството на защитата.

Кадрите с убити цивилни поданици провокираха необятно отвращение и наказание и доста международни лидери поискаха Международният углавен съд да проверява възможни военни закононарушения. Европейски Съюз в лицето на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен обеща изпращане на следователи в Украйна, които да ревизират и документират убийствата на цивилни.

Върховният комисар за правата на индивида на Организация на обединените нации Мишел Бечелет съобщи, че жертвите би трябвало да бъдат ексхумирани и точно разпознати, с цел да се откри истината за случилото се в Буча.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР